Interlin verliest milieuvergunning: collectief ontslag

Herstructurering
Zowat een week geleden liet Vlaams minister van Leefmilieu Vera Dua (Agalev) weten dat de milieuvergunning van de spaanplatenfabriek in Beveren-Leie ingetrokken wordt. Verwacht werd dat Interlin zijn productie van spaanplaten zou verhuizen naar de groepsvestiging in Wielsbeke. Dat gebeurt evenwel niet. Het bedrijf zal de spaanplaten voortaan inkopen in plaats van zelf produceren. Daardoor verdwijnen 90 van de 118 banen. De 28 behouden functies kunnen naar een vlaslemenkuiserij en een coatinglijn van de groep in Wielsbeke. In het kader van de wet-Renault is het voornemen van sluiting en collectief ontslag aangekondigd op een ondernemingsraad. Er worden onderhandelingen gestart met de vakbonden.
Philippe Goesaert, voorzitter van de groep Interlin, merkt op dat Interlin in 1984 nog investeerde in Beveren-Leie omdat er een nieuwe vergunning van 30 jaar toegezegd was. Hij beseft dat het om een zonevreemd bedrijfgaat, maar wijst erop dat er zo tientallen draaien in Vlaanderen. Hij had gerekend op een overgangsregeling, zodat de fabriek binnen een paar jaar verhuisd kon worden.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.