Introverten beoordelen extraverte medewerkers slechter

Die consequent slechtere beoordeling van extraverte personen door intoverten, is verrassend en relevant. Zeker nu bij steeds meer organisaties collega’s mee beslissen over bonussen en carrièremogelijkheden van collega’s. Dat geeft collega’s en managers veel macht over de carrièremogelijkheden van anderen. Iets waar de werkgevers zich van bewust moeten zijn, stelt Keith Leavitt, assistent professor aan de Oregon State University’s College of Business.

In zijn onderzoek naar de impact van persoonlijkheidskenmerken op beoordelingen van anderen, gebruikte Leavitt twee experimenten. In het eerste experiment werden 178 studenten toegewezen aan een projectteam van 4 of 5 personen. Na enkele maanden moesten de studenten een vragenlijst beantwoorden over hun teamleden en hun eigen persoonlijkheid.

Uit die enquête bleek dat introverten de prestaties van andere introverten in het team beter beoordeelden dan die van extraverte teamleden. Extraverte persoonlijkheden daarentegen lieten hun beoordeling niet afhangen van de persoonlijkheid van teamleden.

In het tweede experiment namen 143 managementstudenten deel aan een online-game met drie teamleden. Die teamleden waren echter geen echte mensen, maar elektronische collega’s, waarvan de profielen en commentaren tijdens de game werden gemanipuleerd, waardoor zij erg introvert of juist erg extravert leken. Vervolgens moesten de deelnemers aan het experiment hun teamgenoten beoordelen en voordragen voor promotie en bonussen.

En ook hier gaven introverte persoonlijkheden lagere beoordelingen en minder bonussen aan de extraverte (elektronische) teamgenoten, hoewel alle elektronische teamgenoten hetzelfde presteerden. Leavitt roept daarom de werkgevers en leidinggevenden op om rekening te houden met het feit dat persoonlijkheidskenmerken de beoordelingen beïnvloeden. En voor extraverte personen is het belangrijk dat zij bij hun interactie met introverte collega’s wat minder extravert overkomen, in het belang van hun beoordelingen en dus hun carrière.

Bron: P&OActueel (www.penoactueel.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.