Investors in People als erkend keurmerk voor een strategisch personeelsbeleid

Op initiatief van Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt werd in 2002 een samenwerkingsrelatie met Investors in People in de UK aangegaan en een pilootproject in Vlaanderen opgezet. Elke organisatie, klein of groot uit om het even welke sector, komt in aanmerking voor het label indien ze het ‘commitment’ heeft de ontwikkeling van haar medewerkers te ondersteunen.
In Vlaanderen wordt dit project getrokken door het HRM Centre van Vlerick Leuven Gent Management School. Projectmanager Bart Malfliet lichtte tijdens een persconferentie op 20 maart de werking toe: “Investors in People is gebaseerd op een verbetercyclus die bestaat uit vier stappen: inzet, planning, actie en evaluatie. Aan de hand van 12 indicatoren met 33 criteria worden organisaties gemeten door een onafhankelijk, extern assessment. Naast scholing en ontwikkeling, en het meten, evalueren en bijstellen van het leren in de organisatie komen in deze audit ook andere essentiële bedrijfsprocessen aan bod zoals het vertalen van visie en missie naar organisatiedoelen, de interne communicatie en het effectief management.”
13 organisaties stapten in de auditprocedure en hopen tegen midden 2004 het keurmerk te behalen: AZ Groeninge Kortrijk, AZ Sint Lucas Gent, Capespan Continent, CTG, Ernst & Young, HIVA, I2B, Landelijke Thuiszorg, Management Information, Pioneer Technology, SaraLee Douwe Egberts, Stad Brugge en Stad Gent.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.