Is een vrije woensdagnamiddag heilzaam voor de productiviteit?

Een rondvraag van consultant Kin&Co bij een 200-tal HR-professionals leert dat iets minder dan de helft (48 procent) van de respondenten denkt dat het in het voordeel is van hun werknemers als het weekend al op vrijdag zou starten. De helft zegt bovendien dat een werkweek van vier dagen praktisch moeilijk te organiseren is.

Tegelijk merkt driekwart van de respondenten een energiedip en dus een lagere productiviteit bij hun medewerkers in het midden van de week. Vrijaf op woensdagnamiddag zou hun productiviteit een boost geven, gelooft 80 procent. Meer zelfs, 70 procent zegt te overwegen dit uit te testen, terwijl amper de helft (52 procent) een pilootproject met vier dagen werken willen opzetten.

De voorbije twee jaar kregen de medewerkers van Kin&Co op woensdagnamiddag vrijaf en dat resulteerde in een groei van 50 procent op jaarbasis. Driekwart van de medewerkers zeggen dat ze zich productiever voelen sinds ze op woensdagnamiddag niet moeten werken.

Bron: HR Review/www.hrmagazine.co.uk

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.