Is leidinggevende onvoldoende voorbereid op beoordelingsgesprek?

ArbeidsmarktAttitudeCommunicatieEvaluatieLoopbaanMotivatieOrganisatiePrestatiemanagement
Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse opleidingsbureau ISBW Opleiding en Training. 86 procent van de leidinggevenden zegt een goed beeld te hebben van de competenties en de doelen van hun medewerkers. 40 procent van de leidinggevenden bereidt zich per gesprek langer dan een uur voor.

37 procent van de leidinggevenden baseert zich daarbij op de resultaten van de afgelopen jaren. Een derde baseert zich op periodieke functioneringsgesprekken. Slechts 4 procent valt terug op informatie van HR.

Anderzijds beweert 34 procent van de medewerkers dat hun leidinggevende zich niet goed voorbereidt op het beoordelingsgesprek. Nog eens 11 procent weet niet op basis van welke informatie hij beoordeeld wordt.

Bron: HR Praktijk

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.