Jef Roos voorzitter raad van bestuur VDAB

Jef Roos is burgerlijk ingenieur Metaalkunde (KU Leuven, 1966), master of Science (1967) en doctor of Philosophy in Metallurgical Engineering (1969) aan de Colorado School of Mines (VS). Hij stapte in 1994 over naar ALZ, na een 25-jarige loopbaan als docent en gewoon hoogleraar aan de KU Leuven, waar hij het Materials Research Centre oprichtte. Hij bleef er gasthoogleraar en is er sinds 2008 emeritus.

Roos is ook auteur van boeken en octrooien, en van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties. Hij is Fulbright alumnus, Fellow van het Institute of Metal Finishing (VK) en van The American Society for Metals. Hij ontving de Distinguished Achievement Medal van zijn Amerikaanse alma mater.

Jef Roos was voorzitter van de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid (1990-1994) en van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO, 1992-1997). Tot oktober 2003 was hij Executive Vice-President van de Arcelor Groep en voorzitter van Ugine-ALZ Belgium (voorheen ALZ, waar hij tot 2002 gedelegeerd bestuurder was).

Na een voorzittersmandaat van 2000 tot 2003 bij het Vlaams Economisch Verbond (VEV), is hij er nu erevoorzitter. Sinds 2004 zit hij tevens de raad van bestuur van de KU Leuven voor.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.