Job is vaak bron van depressiviteit

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventieUitstroomVeiligheid
Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse bureau Gfk. Van alle mensen die aan een depressie lijden, heeft 61 procent een betaalde baan. 53 procent van die groep geeft aan dat deze klachten in meer of mindere mate arbeidsgerelateerd zijn.

Een hoge werkdruk en stress vanwege het werk (beide 37 procent) zijn de meest genoemde zaken waar werknemers met depressieve klachten mee te maken hebben. Andere zaken die vaak worden genoemd zijn het ontbreken van uitdaging (23 procent), slechte samenwerking met leidinggevende (18 procent) en onregelmatige werktijden (17 procent).

Nog opvallend is dat 12 procent van alle mensen met depressieve klachten geconfronteerd wordt met dreigend ontslag, 5 procent meer dan een jaar geleden.

Bron: De Volkskrant

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.