Job@ opent spectaculair offensief voor banen en advertenties

Het meest opvallende van de tien actiepunten is het aanbod van een gratis personeelsadvertentie voor alle bedrijven in België. Tot nog toe wordt in Vlaanderen slechts 27,5% van de vrije banen via een advertentie bekendgemaakt. De gratis advertentie voor alle bedrijven moet meer jobs in de openbaarheid brengen, zodat werkzoekenden beter geïnformeerd worden en meer kansen krijgen. Ook opmerkelijk is dat Job@ belooft het eerste maandloon terug te betalen van schoolverlaters die via zijn kanalen werden aangeworven. Voorts krijgen startende bedrijven een prijsvermindering tot -75% voor hun personeelsadvertenties. Ondernemingen die een lager geschoolde aanwerven ontvangen een korting van 40% op de advertentiekost. De actie heeft tevens oog voor knelpuntfuncties: jobaanbiedingen voor ingenieurs, boekhouders en verpleegkundigen worden automatisch een tweede keer gepubliceerd. Job@ zal systematisch redactionele aandacht besteden aan opleiding en stuurt elke week een lezer naar een gratis professionele cursus. Humanitaire organisaties kunnen dan weer een gratis advertentie plaatsen om personeel aan te werven. Nog een stuntje is de overeenkomst met de VDAB, waardoor alle banen die door Job@ gepubliceerd worden, doorgeplaatst worden op de banensite van de VDAB. Dit “strategisch akkoord” moet het elektronische marktaandeel van Job@ gevoelig verhogen. Het is de tegenzet voor de zware investeringen van concurrent Vacature in de elektronische media. Ten slotte wordt een “schaduwkabinet” opgericht, bestaande uit bedrijfsleiders en HR-managers, dat de maatregelen en prestaties van de regering op het vlak van tewerkstelling zal gadeslaan en becommentariëren.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.