Jobhoppen is niet de snelste weg naar de top

Loopbaan
Dat blijkt uit de studie van Monika Hamori, professor HRM aan de IE Business School in Madrid. Ze bestudeerde de profielen van de CEO’s van de Financial Times Europe 500, Standard & Poor’s 500 en van 14.000 managers in de financiële sector. Wat blijkt? De 1000 CEO’s van de grootste bedrijven in de VS en Europa hebben tijdens hun loopbaan voor gemiddeld drie bedrijven gewerkt Algemeen mag worden gesteld dat hoe meer bazen ze dienden, des te meer tijd ze nodig hadden om de top van het bedrijf te bereiken.

Nochtans blijven managers gemiddeld amper 3,3 jaar bij hetzelfde bedrijf, zo toont een enquête van Execunet aan. Het jobhoppen versnelt hun klim op de carrièreladder evenwel niet. Professor Hamori denkt dat werkgevers liever voor een insider kiezen, omdat ze weten wat deze aankan en hoe deze zich gedraagt.

Volgens Hamori leveren ook meer ‘horizontale’ carrièrewisselingen een goede bijdrage tot de carrière van managers. Niet elke stap moet een trede hoger, ‘verticaal’ op de ladder betekenen. Bewegingen naar een andere afdeling of land komt de uiteindelijke weg naar de top ook ten goede.

Bron: Expres.be, Financial Times

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.