Jobtitels? Weg ermee!

“Binnen ML6 geven we niet veel om functietitels, het gaat om wat je doet”, zo klinkt de redenering bij ML6. “Een mooie titel op de job plakken, maakt de job niet mooi. Daarom hebben wij besloten om (tijdelijk) af te stappen van de functietitels om te laten zien hoe leuk het werk is dat je bij ML6 mag doen, ook zonder titel.”

Het opzet van het pilootproject is mensen spreken over wie ze zijn en wat ze graag doen. Het gaat erom iemand echt te leren kennen. Bovendien weet men dat typische functietitels als ‘sales consultant’ hier iets anders betekent dan in andere ondernemingen.

“We zoeken dus niet naar één persoon om één stoel in te vullen bij ons bedrijf, maar kijken in de eerste plaats naar iemands vaardigheden. Wat vindt iemand leuk om te doen? Wat geeft iemand energie? Waar liggen iemands sterke punten? Welk groeipad wil iemand bewandelen?”, zo klinkt het in Gent.

Of zoals Talent Partner Julie Plusquin het zegt: “Kan je eigenlijk ooit alles wat een job omvat coveren in één titel? Probably not.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.