Joris Vandersteene is de nieuwe VOV-directeur

Toen Lesley Arens in het voorjaar aankondigde dat ze bij HR Builders aan de slag ging als Country Manager Belgium, startte de zoektocht naar een nieuwe directeur voor VOV lerend netwerk. Zopas viel de beslissing: op 12 september treedt Bruggeling Joris Vandersteene in de voetsporen van Arens, die de vereniging stevig wist te revitaliseren.

Vandersteene noemt zichzelf een selfmade professional met 7 jaar ervaring in een internationale hospitality/cateringomgeving als leidinggevende, en 16 jaar ervaring in training en L&D als trainer en consultant. Momenteel is hij nog managing partner en operations manager bij Atolo, een Brussels bureau dat zich toespitst op taaltraining, communicatie en vertalingen. Voordien was hij onder meer Quality & Safety Coordinator en vervolgens Duty On Board Services Manager bij Momentum Services, dat in staat voor de klantenservice op de Eurostar-treinen van en naar Londen. Na zijn studies aan de Universiteit Gent, vervolledigde hij zijn opleiding aan de Vlerick Business School.

Vooruitblikkend op zijn nieuwe opdracht, wijst Vandersteene alvast op de uitdaging om het aanbod van VOV te laten meegroeien met de plaats, functie en invulling van ‘learning & development’ binnen de hedendaagse lerende organisatie. “Een even grote uitdaging is ook de ‘business’ en de ‘lerende’ – zoals men er vaak zo mooi naar refereert – nauwer te betrekken in ons lerend netwerk. De verantwoordelijkheid van het leren shift meer en meer naar deze twee stakeholders. Aan VOV om ook daar een antwoord op te formuleren”, voegt hij er meteen aan toe.

Vandersteene wil het VOV ook nog meer een ‘MVO-gezicht geven’: “De aanzet hiervoor werd gegeven via de oproep voor het MVOV-project, nu moeten we hierop voortbouwen.” Hij maakt zich op om “gesprekken, véél gesprekken” te gaan voeren met leden, niet-leden, partners en andere betrokkenen. “We moeten inspiratie en inzichten delen en de werking van VOV daar optimaal op laten aansluiten.”

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.