Kader staakt mee bij Speciality Polymers Antwerp

Vakbonden
De bedienden en kaderleden van het Antwerpse chemiebedrijf Speciality Polymers Antwerp (SPA) legden gisteren spontaan voor onbepaalde duur het werk neer. Ze zijn boos omdat er geen aanvaardbaar sociaal plan is voor de komende herstructurering.

Het bedrijf telt 235 werknemers, van wie een kleine 100 bedienden en kaderleden. Het is erg uitzonderlijk dat kaderleden meestaken. SPA in Zwijndrecht is een samenwerkingsvennootschap van de Amerikaanse chemiereus Dupont en de Scandinavische petrochemiegroep Borealis. De onderneming maakt jaarlijks een 120 ton zeer zuivere polyetheen met lage dichtheid die als isolatie voor elektriciteitskabels wordt gebruikt. De onderneming maakt ook producten voor de medische sector. Het bedrijf was in handen van BP Chemicals voor het bij Borealis terecht kwam. SPA telt 235 werknemers, van wie er 70 het bedrijf moeten verlaten. De directie zegt dat de herstructurering nodig is omdat de draad- en kabelactiviteiten al verscheidene jaren verlieslatend zijn. Dirk van Meirvenne van de christelijke bediendenvakbond LBC zegt dan weer dat het bedrijf niet in de problemen zit. Vandaag wordt het voorstel van de directie toegelicht. De bedienden en kaderleden staken omdat ze de voorgestelde regeling ontoereikend vinden. De arbeiders staken niet mee omdat de 25 overtollige arbeiders op de 126 vanaf 52 jaar met brugpensioen kunnen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.