Kantoortuin: toch niet zo goed voor de productiviteit?

Een gedeelde en flexibele werkplaats zou de communicatie en samenwerking moeten bevorderen. (En is misschien vooral wel veel goedkoper.) Maar hoe gedijt een werknemer hierin? Is dat niet de belangrijkste vraag? Want hoeveel impact heeft dat op de productiviteit? Onderzoeken laten alvast zien dat lang niet iedereen gebaat is bij kantoortuinen en flexplekken. Geluidsoverlast en gebrek aan privacy zijn veel voorkomende klachten. Met een gebrek aan concentratie als gevolg. En dat heeft dan inderdaad weer een directe invloed op de productiviteit.

Heel wat bedrijven die kiezen voor ‘het nieuwe werken’ gaan vaak ook de werkomgeving aanpassen. Dat is een hele transitie waarbij de vraag gesteld moet worden hoe het best gebruik te maken van het nieuwe kantoor. Hou daarbij rekening met wat voor taken mensen uitvoeren en hoe de onderlinge samenwerking is. Wat voor soort bedrijf u heeft, doet veel minder ter zake. Het ‘nieuwe werken’ is immers niet alleen voor kenniswerkers weggelegd. Iedereen die achter een beeldscherm werkt, administratie en de secretaresse voorop, hoeft niet per se naar een kantoor.

Voor- en nadelen

Het woord ‘kantoortuin’ is echter een ruim begrip. Vaak zie je dat bedrijven nadenken over een ‘slimme’ inrichting en verschillende soorten hoekjes en werkplekken creëren, waardoor de medewerkers meer door elkaar heen zitten. Dat heeft als voordeel dat de medewerkers meer met elkaar in contact komen, ook de directieleden hebben immers geen eigen kamer meer, zodat de fysieke afstand wat kleiner wordt tussen de medewerkers en het management.

De kantoortuin heeft echter ook zijn nadelen: zoeken naar een bureau, zoeken naar collega’s, zoeken naar een geschikte plek om te bellen of te vergaderen. Als dat niet goed geregeld is, is dat ontzettend irritant. Bellen, vergaderen en een eigen plaatsje voor de concentratie: het is heel belangrijk dat je dat in een nieuw kantoor goed dimensioneert.

Een geschikte werkplaats                                            

De kantoortuin mag echter geen doel op zich worden om op die manier vierkante meters én daarmee kosten te besparen. In dat geval zal de productiviteit achteruit gaan. Je moet de vraag stellen: wat doen we hier en welke ruimte en welke type medewerkers zijn daarvoor geschikt? Wat is de functie van je kantoor? Is dat om concentratietaken uit te voeren? Of is dat om elkaar te ontmoeten?

Veel bedrijven vinden nog steeds dat iemand achter een computer op kantoor moet zijn. Maar in wezen is dat geen geschikte omgeving om concentratietaken uit te voeren. Laat de medewerkers daarom beter kiezen waar ze werken en faciliteer geschikte werkplekken. Daar laten veel bedrijven ontzettend veel liggen.

Bron: Over duurzame inzetbaarheid (http://overduurzameinzetbaarheid.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.