Kantoren in stationsbuurt nog nooit zo populair

Dit artikel is exclusief voor leden

Zo zit er aan het station van Mechelen met de Emmaüs-site, MG City Station, het Zegel en het Virix-project bijna 40.000 vierkante meter kantoorruimte aan te komen. In Turnhout zit het project Niefhout in de pijplijn. En aan het station Antwerpen-Berchem is er de realisatie van Post X, het grootste kantorenproject van België, samen met The Link goed voor 100.000 vierkante meter. Het concrete bewijs voor de nieuwe trend die blijkt uit het jaarlijkse Trends-rapport van Group Hugo Ceusters-SCMS.

Mobiliteit

Dat bedrijven hun werknemers in de buurt van een station willen laten werken, heeft alles te maken met de toenemende mobiliteitsproblemen. De files op Vlaamse snelwegen waren in 2017 langer dan de vorige jaren. De gemiddelde lengte steeg op werk- en schooldagen naar 169 km, 11 km meer dan in 2016, een absoluut record.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.