Kerstshoppen tijdens de werkuren: waarom december minder productief is

40ArbeidsmarktArbeidsrechtAttitudeOntslagOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van jobsite CareerBuilder bij 3400 werknemers en 2099 managers en HR-professionals. Ruim de helft van de Amerikaanse werknemers is van plan om zijn cadeautjes voor de komende feestdagen tijdens de werkuren in webwinkels te kopen. Dat is een stijging van vijf procent in vergelijking met vorig jaar.

De meeste willen daarvoor hun lunchpauze gebruiken, maar één op de vijf denkt wel één tot drie uur online te zullen zijn voor de inkopen. Eén op de tien verwacht meer dan drie uur van de werktijd nodig te hebben.

Van degenen die van plan zijn online te shoppen, geeft een derde toe dat ze in december minder productief zijn dan de rest van het jaar. Van de werknemers die hun cadeautjes buiten de werktijd aanschaffen, denkt 9 procent minder werk te verzetten in december.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers zo vlak voor de feestdagen minder moeilijk doen over uitstapjes naar websites die niets met werk te maken hebben. Toch heeft 51 procent van de ondervraagde managers de toegang tot bepaalde websites vanaf werkcomputers laten blokkeren en heeft 20 procent van de respondenten wel eens iemand ontslagen voor het bezoeken van websites die niets met werk te maken hadden. 7 procent van de ondervraagden zei dat het daarbij om webwinkels ging.

Bron: PW De Gids

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.