Kinderbijslagfondsen Securex en Acerta lanceren Infino

Sinds de zesde staatshervorming is de kinderbijslag een regionale bevoegdheid. Ze verschuift dus van het federale niveau naar het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De kinderbijslagfondsen van Securex en Acerta reageerden op die ontwikkeling door samen in zee te gaan. Een belangrijke strategische keuze, want vanaf 2019 zullen de gezinnen zelf kunnen kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten (in plaats van de werkgever).

Infino is actief in alle regio’s en staat vandaag in voor de uitbetaling van de kinderbijslag aan ongeveer 500.000 kinderen. Infino komt van het Franse ‘Infini’, wat oneindig en grenzeloos betekent. De naam bevat met de klanken van het Engelse ‘infant’ (zuigeling) en het Franse ‘enfant’ (kind) ook een dubbele verwijzing naar baby’s en kinderen.

Bron: Securex (securex.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.