Kmo-tewerkstelling bereikt nieuwe recordhoogte

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitHerstructureringInstroomLoonLoonkostenLoopbaanOntslagOrganisatie
De ‘kmo-jobindex’ van SD Worx verbreekt het ene record na het andere. Na een half jaar 2011 staat de jobindex op 111,1: een absoluut record. Op jaarbasis klimt de kmo-jobindex 2,2 procent hoger, wat betekent dat op elke 100 (voltijds equivalente) kmo-banen er 2,2 nieuwe jobs bijkwamen.

Tegenover het dieptepunt van de crisis in augustus 2009 is de kmo-tewerkstelling al met 3,7 procent gestegen.Dit jaar kende de kmo-jobindex al elke maand positieve groeicijfers, met in het tweede kwartaal de maand mei als absoluut hoogtepunt (+ 0,34 procent).

Alle kmo’s groeien

Voor het eerst in een jaar tijd groeit de structurele tewerkstelling in alle kmo’s. Vooral voor de grotere kmo’s met meer dan 50 werknemers was 2010 een zeer moeilijk jaar, met negatieve groeicijfers tot -0,5 procent. Het tweede kwartaal van 2011 stijgt de structurele tewerkstelling er met 0,4 procent. Vooral dankzij de Vlaamse kmo’s, aangezien in Brussel de grootste kmo’s met 0,3 procent achteruit gaan en er in het Waals Gewest een status-quo is.

De kleinere kmo’s met minder dan 20 werknemers tekenen al een heel jaar positieve groeicijfers op, en ook nu stijgt de structurele tewerkstelling er met 0,6 procent. Op halfjaarbasis zijn zij zelfs met 1,3 procent gestegen. De zaakvoerders van deze kmo’s zijn doorgaans vrij voorzichtig om een extra kracht aan boord te halen, maar het feit dat ze dit toch deden gedurende de eerste helft van het jaar, was tekenend voor het heersende optimisme. Of deze trend zich doorzet de komende maanden is even afwachten.

Goede resultaten Waals Gewest

De goede cijfers van de kmo-jobindex zijn vooral te danken aan de uitstekende resultaten van het Waals Gewest dit tweede kwartaal. Daar groeit de structurele tewerkstelling met maar liefst 1,4 procent.

De grotere tewerkstelling is vooral te danken aan de quartaire sector, met activiteiten als ‘sport, ontspanning en recreatie’, ‘bibliotheken’, ‘wetenschappelijke en technische activiteiten’ als absolute groeiers. In dit geval betekent dat een pluspercentage van boven de 10 procent. Vooral oudere werknemers geraken in deze sectoren aan een job.

Bescheiden Vlaamse groei

Het Vlaams Gewest maakt een bescheiden 0,3 procent winst tegenover het vorige kwartaal, en klokt af op een jaarevolutie van +1,4 procent. De wegenbouw kreeg de laatste kwartalen flink wat meer tewerkstelling, wat niet verwonderlijk is gezien de vele werken op de Vlaamse wegen in de zomermaanden van 2011.

In het tweede kwartaal van 2011 doet ook de provincie Limburg het zeer goed met +1 procent. Het is echter wel zo dat Limburg twee opeenvolgende kwartalen verliescijfers boekte. Opvallend is hier dat het vooral jongeren zijn die een nieuwe job vonden binnen de kmo’s.

Achteruitgang Brussel

Brussel is met -0,1 procent de enige regio die in het tweede kwartaal van 2011 achteruitgaat. Een sterke maand mei (+0,7 procent) daarentegen heeft onze hoofdstad voor erger behoed. Brussel boekt wel nog altijd een jaarwinst van +2,4 procent.

Faillissementen

Handelsinformatiekantoor Graydon meldt dan weer dat in de maanden juli en augustus 1054 Belgische bedrijven over de kop gingen. Het record van vorige zomer werd nipt verbroken. Vooral horecazaken, kleine telefoonwinkels, de kleinhandel, koerierdiensten, wegtransport en de bouwsector hebben het moeilijk. Graydon verwacht ook voor het najaar een blijvend hoog faillissementenniveau.

Ondernemersorganisatie Unizo is helemaal niet verrast door deze faillissementscijfers. “Vele kmo’s geven al enkele maanden aan dat ze in een zeer precaire situatie verkeren”, reageert gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt.

Door de economische crisis hebben ze een groot deel van hun reserves moeten opsouperen. De huidige kostenstijgingen (vooral loon- en energiekosten) gaan vaak niet gepaard met sterke en duurzame omzetstijgingen, de verhouding evolueert dus negatief. Daardoor dreigen heel wat van de ondernemingen de komende maanden nog over de kop te gaan.

Bron: SD Worx, Unizo, De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.