Kmo’s creëren merendeel van nieuwe banen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitInstroomLoopbaanOrganisatieStrategieTelewerkVakbonden
Dat blijkt uit een studie van de Europese Commissie. De studie wijst op het belang van kmo’s in het scheppen van werkgelegenheid. Tussen 2002 en 2010 is de nettowerkgelegenheid in bedrijven in de EU aanzienlijk gestegen met gemiddeld 1,1 miljoen nieuwe banen per jaar.

De groei van de werkgelegenheid in kmo’s (jaarlijks 1 procent) was hoger dan in grote bedrijven (0,5 procent). De handelssector vormt hierop een uitzondering: de werkgelegenheid in kmo’s nam er jaarlijks met 0,7 procent toe, vergeleken met 2,2 procent in grote ondernemingen. Deze uitzondering is het gevolg van de sterke toename van grote handelsondernemingen.

Vooral kleine kmo’s (met minder dan tien werknemers) zijn verantwoordelijk voor het hoogste aandeel (58 procent) in de totale groei van de nettowerkgelegenheid in bedrijven. En vooral nieuwe ondernemingen (jonger dan vijf jaar) nemen een overweldigende meerderheid van de nieuwe banen voor hun rekening.

Toch heeft de voorbije economische crisis sporen gelaten. Als gevolg van de economische crisis in 2009-2010 is het aantal banen in kmo’s jaarlijks gemiddeld met 2,4 procent gedaald, vergeleken met een daling van jaarlijks 0,95 procent in grote ondernemingen.

De werkgelegenheid ontwikkelde zich in 2010 nog steeds negatief, maar de vooruitzichten voor 2011 waren tijdens het onderzoek beter. Het percentage ondernemingen dat in 2011 verwachtte werknemers te moeten ontslaan, was kleiner dan het percentage ondernemingen dat in 2010 daadwerkelijk werknemers heeft ontslagen.

Tot slot blijkt uit de studie dat werknemers in kmo’s gemiddeld minder productief, minder goed betaald en minder actief zijn in vakbonden dan in grote ondernemingen. Micro-ondernemingen vinden echter dat ze met betrekking tot een aantal zachte aspecten van het HR-beleid (werkklimaat, evenwicht tussen werk en gezinsleven en arbeidstijden) een concurrentievoordeel hebben ten aanzien van grote bedrijven.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.