Kmo’s kampen met tekort aan gekwalificeerde medewerkers

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitInstroomInterimLoopbaanOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit een enquête van uitzend- en selectiebedrijf Accent Jobs bij meer dan 3600 Belgische kmo’s uit de sectoren industrie, bouw en groot- en detailhandel. Bijna de helft (47 procent) van de bevraagde bedrijven zag de eerste helft van 2013 een heropleving van de economie, voornamelijk in het aantal bestellingen.

44 procent van de bevraagde bedrijven is van plan de komende drie maanden nieuwe medewerkers aan te werven, 17 procent heeft de komende vier tot zes maanden aanwervingsplannen.

Al belooft het een moeilijke zoektocht te worden. 61 procent van de bedrijven kampt met een tekort aan gekwalificeerde medewerkers. In de bouwsector zegt zelfs 70 procent te kampen met een chronisch tekort aan gekwalificeerde medewerkers.

Hoewel kmo’s aanwervingsplannen hebben, blijven ze voorzichtig. Bijna de helft van de nieuwe aanwervingen (45 procent) gebeurt via een uitzendcontract. Slechts 39 procent biedt nieuwe medewerkers een contract voor onbepaalde duur. 10 procent werft medewerkers aan met een contract voor bepaalde duur en vier procent doet een beroep op detachering.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.