Kmo’s kampen met tekort aan gekwalificeerde medewerkers

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenFlexibiliteitInstroomInterimLoopbaanOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit een enquête van uitzend- en selectiebedrijf Accent Jobs bij meer dan 3600 Belgische kmo’s uit de sectoren industrie, bouw en groot- en detailhandel. Bijna de helft (47 procent) van de bevraagde bedrijven zag de eerste helft van 2013 een heropleving van de economie, voornamelijk in het aantal bestellingen.

44 procent van de bevraagde bedrijven is van plan de komende drie maanden nieuwe medewerkers aan te werven, 17 procent heeft de komende vier tot zes maanden aanwervingsplannen.

Al belooft het een moeilijke zoektocht te worden. 61 procent van de bedrijven kampt met een tekort aan gekwalificeerde medewerkers. In de bouwsector zegt zelfs 70 procent te kampen met een chronisch tekort aan gekwalificeerde medewerkers.

Hoewel kmo’s aanwervingsplannen hebben, blijven ze voorzichtig. Bijna de helft van de nieuwe aanwervingen (45 procent) gebeurt via een uitzendcontract. Slechts 39 procent biedt nieuwe medewerkers een contract voor onbepaalde duur. 10 procent werft medewerkers aan met een contract voor bepaalde duur en vier procent doet een beroep op detachering.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.