Kmo’s voorzichtig met aanwerven

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenHerstructureringInstroomLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatieStrategieUitstroom
Kmo’s zien het jaar minder rooskleurig tegemoet, zo blijkt uit onderzoek van SD Worx bij 816 Belgische kmo’s. 13 procent verwacht het jaar te eindigen met minder medewerkers en slechts 22 procent denkt dat het aantal medewerkers zal groeien.

Vooral de crisisgevoelige secundaire sector is uiterst voorzichtig en hoopt met evenveel medewerkers 2012 te kunnen eindigen als ze begonnen zijn (68 procent). Slechts 18 procent verwacht een toename van de tewerkstelling. Begin 2011 was dit nog 33 procent. Ook kleine kmo’s hanteren een voorzichtiger aanwervingsbeleid.

Opvallend is dat kmo’s vooral zoeken naar ervaren medewerkers. Zowat 13 procent van de kmo’s met openstaande vacatures zoeken medewerkers met meer dan tien jaar ervaring, tegenover 3,3 procent in 2011.

Bovendien vrezen kmo’s dat ze openstaande vacatures niet snel ingevuld zullen krijgen. Slechts 42 procent verwacht dat dit vlot zal gebeuren. Allicht is die twijfel terecht. Nu al ondervindt bijna de helft (46 procent) van de ondervraagde kmo’s moeilijkheden om vacatures in te vullen.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.