Kmo’s willen graag feedback geven aan sollicitanten

Dat blijkt uit een enquête die ondernemersorganisatie NSZ en de VDAB afnamen bij 508 ondernemingen. 66% van hen doet een beroep op de diensten van de VDAB voor alle of de meeste openstaande vacatures.

De online-tools van VDAB die helpen om geschikte werknemers te vinden, zijn echter nog onvoldoende gekend (52% kent het aanbod). Wie ze kent en gebruikt, is doorgaans (82%) enthousiast.

Zo kunnen werkgevers sinds kort hun indruk over sollicitanten die zich aandienden online melden op de website van de VDAB. Toch is maar 32% van de kmo’s hiervan op de hoogte. Wie de module al gebruikte, is heel enthousiast: 82% van de gebruikers vindt de module goed, 71% omschrijft ze als vlot vindbaar.

87% van de werkgevers vindt het trouwens ook logisch dat de sollicitant feedback kan geven. Daarnaast verklaart driekwart van de ondernemingen zich bereid om sollicitanten beter te informeren over de stand van zaken in hun sollicitatieproces.

 

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.