Kwart Belgen bezoekt sociale netwerksite op het werk

ArbeidsmarktArbeidsrechtAttitudeCommunicatieFlexibiliteitOrganisatiePrivacy
Dat blijkt uit een enquête van werkplekaanbieder Regus. Driekwart van de kantoorwerkers geeft aan zijn privémails te checken tijdens de werkuren. Tweeënhalf jaar terug was dit nog slechts 69 procent. Meer dan de helft (52 procent) verstuurt privémails vanop het werk.

Meer dan de helft van de kantoorwerkers telefoneert tijdens de werkuren regelmatig met familie of vrienden. Dit is bijna een verdubbeling tegenover september 2010, toen 27 procent van de kantoorwerkers aangaf regelmatig telefoongesprekken te voeren op de werkvloer.

Meer dan de helft (52 procent) doet aan elektronisch bankieren of webwinkelen tijdens de kantooruren. In 2010 was dit nog 38 procent. Een kwart (26 procent) bezoekt Facebook, Twitter of LinkedIn tijdens de werkuren: een stijging met 14 procent in vergelijking met 2010.

Bron: Regus

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.