Kwart Belgen wil loon inleveren voor ideale job

Terwijl Belgische medewerkers slechts 65,2 scoren op een tevredenheidsschaal van 0 tot 100, geeft 68 procent van hen toch aan momenteel in de ideale functie te werken. Van de overige 32 procent geeft iets meer dan een derde aan wel een duidelijke carrièreplanning voor ogen te hebben om die ideale functie te bereiken. Vooral IT’ers hebben nog duidelijke ambities. Dat blijkt uit het rapport ‘Op naar werk waar je happy van wordt: de geheimen van de gelukkigste bedrijven en hun medewerkers’ van rekruteringsbedrijf Robert Half.

Loon inleveren

Meer dan een kwart van de Belgen staat er voor open om een lager salaris te aanvaarden om zich te verzekeren van hun droomjob. Vooral medewerkers in managerposities (48 procent) en senior profielen (47 procent) zouden een lager salaris accepteren om zich te verzekeren van de ideale job.

Zo blijkt alweer dat salaris maar één onderdeel vormt van een retentiestrategie. Uiteraard speelt het loon een rol, maar de Belg is vooral op zoek naar respect en eerlijkheid, zich gewaardeerd voelen en vrijheid krijgen.

Flexibel verloningspakket gegeerd

Werknemers willen steeds meer flexibiliteit en die trend zet zich ook voort op het vlak van verloning. Bepaalde bedrijven experimenteren al met een loon in punten en daarnaast wint ook het zelf samenstellen van verloningspakketten aan belang. Bijna vier op de tien Belgische medewerkers geven aan waarschijnlijk de huidige job te verlaten als er elders een gelijkwaardige job met een flexibel verloningspakket wordt aangeboden.

Het flexibel verloningspakket spreekt voornamelijk jongeren (18-34 jaar) aan. Net niet de helft van hen zou naar een gelijkwaardige functie jobhoppen als een ander bedrijf flexibele verloning aanbiedt.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.