Kwart Britse werknemers bekent kantoorbenodigdheden te stelen

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeMotivatieOrganisatiePreventieVeiligheid
Dat blijkt uit een rondvraag van Versapak, een producent van veiligheidsverpakking en kantoormateriaal, bij 1500 Britse werknemers. Meer dan een kwart van de respondenten (27 procent) geeft toe dat ze lange vingers hebben en kantoormateriaal van hun werkgever stelen.

Opmerkelijk is dat de helft van de ondervraagden toegeeft dat ze hun werkgever zouden bestelen als ze er zeker van zijn dat ze niet betrapt worden. Twaalf procent bekent goederen gestolen te hebben ter waarde van meer dan 1000 euro.

Kantoorbenodigdheden zoals pennen en nietjesmachines worden het vaakst meegenomen (79 procent), maar ook borden en bestek worden vaak ontvreemd (28 procent).

‘Een nietjesmachine meer of minder, de werkgever mist het toch niet’, zo praat een meerderheid zijn gedrag goed. Andere werknemers vinden dat ze ‘daar recht op hebben’. Een kleine minderheid ziet het stelen van kantoorbenodigdheden als een ‘bijkomend voordeel’.

De helft van de ondervraagden beweert nooit te stelen omdat ‘stelen verkeerd is’. Niettemin zegt 57 procent getuige te zijn geweest van misdrijven of inbreuken, maar hebben ze niet gerapporteerd.

Bron: People Management

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.