Kwart ervaart hogere werkdruk door flexibel werken

Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015, die TNS Nipo heeft uitgevoerd in opdracht van HR-cloud-leverancier Raet. TNS Nipo ondervroeg hiervoor bijna 1600 medewerkers, HR-managers en bestuurders uit verschillende sectoren.

Flexibel werken blijkt populair: 56% van de ondervraagde Nederlandse werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen en 58% wil afgerekend worden op de geleverde output. Tegelijkertijd heeft slechts 40% van alle medewerkers daadwerkelijk de mogelijkheid om flexibel te werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het niet past in de aard van de werkzaamheden (35%) of dat de werkgever het niet toestaat (25%).

Een kwart van de ondervraagde medewerkers ervaart een hogere werkdruk door flexibel werken. De meeste medewerkers zijn immers ook buiten hun reguliere werktijden actief voor het werk. 42% van alle medewerkers geeft aan ook buiten werktijden op e-mails te reageren. 29% houdt zijn mail in de gaten tijdens de vakantie. 14% reageert tijdens de vakantie op e-mails.

Bron: PW De Gids

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.