Kwart van de bedienden krijgt begin 2017 meer loon

Dit artikel is exclusief voor leden

De indexering van de lonen verschilt van sector tot sector. Voor het aanvullend paritair comité 200 (een amalgaam van bedienden uit allerlei sectoren, gaande van de bouw tot de ICT) gebeurt dat elk jaar in januari. Deze 400.000 bedienden zijn goed voor grofweg een kwart van alle bedienden uit de privésector.

SD Worx komt uit op een loonindexering van 1,17 procent in 2017. Het gaat wel nog slechts om een prognose.

Loonoverleg

In januari 2016 zagen de bedienden uit het aanvullend paritair comité hun loonstrookje met slechts 0,43 procent stijgen. In 2015 was dat zelfs amper 0,03 procent als gevolg van de extreem lage inflatie.

Behalve de index en de verplichte baremieke verhogingen, kan ook het tweejaarlijks loonoverleg mogelijk iets opleveren voor de werknemers uit de privésector. Maar gezien de vele grendels die worden ingebouwd in de nieuwe loonwet, mag daar niet veel van verwacht worden.

Bron: MoneyTalk (moneytalk.knack.be) en SD Worx (sdworx.be)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.