Kwart verpleegkundigen gaat volgende jaren met pensioen

AllochtonenArbeidsmarktInstroomLoonkostenLoopbaanMigratieOrganisatieOudere werknemersRetentie en verloopSelectie
Het aantrekken van buitenlandse werkkrachten wordt globaal als positief beoordeeld. “Gelukkig dat het Brussels gewest de belemmeringen voor buitenlandse rekruteringen heeft afgeschaft. Anders zaten we nu in een dramatische situatie”, oordeelde Philippe Scherpereel, HR-directeur bij de Europa Ziekenhuizen.

Voor Olivier Van Den Bossche van Moving People zijn er nog heel wat vooroordelen over niet-Belgische verpleegkundigen: “Onterecht wordt ervan uitgegaan dat zij minder competent zijn. Zij die vinden dat de kostprijs te hoog is, wil ik erop wijzen dat er na een jaar per persoon 1000 euro per maand kan worden bespaard. Dit is goedkoper dan een beroep te doen op uitzendkrachten, een oplossing waarvoor nu nog vaak gekozen wordt.”

Voor de kritische noot zorgde de Nationale Federatie van Belgische Verpleegkundigen. Volgens haar stelt het aanstellen van buitenlands personeel nog problemen op het vlak van, bijvoorbeeld, competenties en de integratie in een team.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.