Kwart werkgevers vindt op sociale media redenen om sollicitant niet aan te werven

ArbeidsmarktArbeidsrechtAttitudeDiscriminatieInstroomLoopbaanOrganisatieSelectieUitstroomWerving
Dat blijkt uit een rondvraag van vacaturesite StepStone bij 17.330 werkzoekenden en 1470 werkgevers uit acht Europese landen. 73 procent van de ondervraagde werkgevers zoekt bijkomende informatie op sociale media over sollicitanten. En dat heeft zowel een positieve als een negatieve invloed op de sollicitatieprocedure.

Een derde van de ondervraagde werkzoekenden liggen daar blijkbaar niet van wakker en hebben zich nog nooit vragen gesteld over hun online-reputatie. 23 procent van de ondervraagden weet zelfs niet hoe ze hun privacy-instellingen moeten aanpassen op sociale media.

Onfatsoenlijke berichten of afbeeldingen posten, tegenstrijdigheden tussen het cv en sociale media-informatie en grammaticaal onjuist taalgebruik op sociale media zijn de belangrijkste redenen om een kandidaat af te wijzen.

Referenties van derden over kwalificaties en capaciteiten en goede communicatieve vaardigheden zijn reden om een kandidaat uit te nodigen.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.