Laagdrempelige e-learning-module beantwoordt alle vragen over uitzendarbeid

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) ontwikkelde een e-learning die alle vragen omtrent uitzendarbeid beantwoordt. Gebruikers van de tool krijgen tips over hoe ze het best solliciteren via een uitzendkantoor of vinden het antwoord op al hun vragen over het werken als uitzendkracht. Coaches, maar ook leerkrachten, kunnen hiermee aan de slag in de begeleiding van werkzoekenden en schoolverlaters.

De e-learning is laagdrempelig te bereiken via www.interiminfo.be, is gratis voor iedereen en toegankelijk voor smartphone gebruikers. Men kan de verschillende onderdelen één voor één doorlopen, van ‘ik zoek werk’ tot ‘ik ben aan het einde van mijn uitzendcontract’, of men kan gericht zoeken naar een trefwoord via de zoekbalk. “We hopen hiermee heel wat onzekerheden over uitzendarbeid de wereld uit te helpen”, aldus Vincent Vandenameele, directeur van het VFU.

De e-learning is een van de resultaten van het project Welqome. Dit project van VFU, met de financiële steun van de federale overheid, wil jongeren welkom heten op de arbeidsmarkt en hen meer kansen bieden in het vinden van een passende job. Onder de noemer Welqome zijn al verschillende events georganiseerd zoals Job Scouting waar jongerencoaches en uitzendconsulenten elkeer beter leerden kennen, Job Orientations waar jongeren hun sollicitatievaardigheden kunnen versterken. Tijdens de JobHuntings konden jongeren een sollicitatiegesprek voeren met uitzendkantoren.

Ondertussen zijn een 100-tal events georganiseerd en bereikte Welqome 2700 jongeren. Daarnaast zette het project in op onboarding (begeleidingstraject voor nieuwe uitzendkrachten) via de gloednieuwe Welqome app, die elke dag een leermoment op maat van een bedrijf kan voorschotelen. Deze app is sinds de lancering al 800 keer gedownload en bereikt dagelijks zo’n 350 personen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.