Laat een onderhuidse chip uw badge vervangen

Het Mechelse bedrijf New Fusion gaat deze week een chip inplanten bij een aantal van zijn personeelsleden. Met de chip zullen ze bijvoorbeeld de deuren van het bedrijf kunnen openen. Zes van de twaalf personeelsleden hebben zich hiervoor vrijwillig opgegeven.

De chip zal met een dikke naald worden ingeplant tussen duim en wijsvinger. De chip laat toe om deuren te openen, waardoor de werknemers met een chip geen sleutels of badge meer nodig zullen hebben. Maar de chip biedt ook nog andere mogelijkheden. “Er zit een geheugen in, dus wij steken er ook de visitekaartjes van ons bedrijf in. Als je er dan met een smartphone tegen toetst, dan kun je contactloos je kaartje overhandigen aan de andere persoon”, legt zaakvoerder Vincent Nys uit.

Het Vlaamse bedrijf heeft hiermee geen wereldprimeur beet. In Zweden gebruiken sommige hightechbedrijven deze technologie al enkele jaren.

Bron: Deredactie.be en BBC (bbc.co.uk)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.