“Laat iedereen per maand 500 euro netto onbelast bijverdienen”

Gwendolyn Rutten wil de filosofie van de flexi-jobs doortrekken naar iedereen die werkt of gewerkt heeft. “Het gaat om het principe. Open VLD wil nog verder gaan en wie werkt of gewerkt heeft, onbelast tot 500 euro netto per maand laten bijverdienen. Wie nu bijverdient, komt snel in een hogere belastingschijf waardoor hij of zij er niets meer aan overhoudt. Dat is ook zo voor gepensioneerden die willen bijverdienen. Dat willen we anders: wie werkt, mag vooruit gaan.”

Volgens Rutten zijn er tal van mogelijke toepassingen “waar onbelast bijverdienen voor een extra dynamiek kan zorgen.” Ze denkt onder meer aan leraren die bijles geven, buurtbewoners die de sportkantine uitbaten, gepensioneerden die werken en er ook iets aan willen overhouden.

Bron: De Standaard (standaard.be)  

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.