Landuyt countert berichten over niet ingevulde jobs op Zaventem

Arbeidsmarkt
Uit onderzoek van de VDAB, zegt Landuyt, blijkt dat de 300 à 400 niet ingevulde vacatures niet bekend zijn. In een persartikel was sprake van 40 jobs bij DHL, bij de VDAB zijn slechtsl 7 vacatures aangemeld. Bij SN Brussels Airlines zouden er vacante betrekkingen zijn, terwijl slechts 4 vacatures aangemeld zijn bij de VDAB. Virgin Express maakte melding van 20 vacatures, bij de VDAB zijn geen vacatures bekend. Landuyt betwist niet dat technische jobs en nachtwerk moeilijk invulbaar zijn, maar wijst op het grote belang van opleidingen binnen de bedrijven zelf. Hij “betreurt de sfeerschepping alsof heel wat werkzoekenden niet actief op zoek zijn naar werk en de VDAB geen werk maakt van een snelle toeleiding tot de arbeidsmarkt”. Landuyt roept de bedrijven op om systematisch alle vacatures kenbaar te maken aan de VDAB en tegelijkertijd voor moeilijk invulbare jobs de nodige opleiding te verzorgen samen met de Vlaamse overheid.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.