Lange sollicitatieformulieren doen talent afhaken

Gemiddeld bestaat de online-vragenlijst voor het solliciteren bij Fortune 500-bedrijven uit 62,8 vragen. Hierdoor bestaat het gevaar dat zij een aantal potentiële kandidaten verliezen. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed naar toptalent in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Uitdagingen

Toptalenten werken probleemoplossend en zijn enthousiast over hun werk. Ze denken strategisch en creatief, nemen verantwoordelijkheid voor hun werk, en nemen zelf initiatief met betrekking tot nieuwe opdrachten en uitdagingen.

Wie deze toptalenten wil binnenhalen, moet uitdagingen bieden. Het onderzoek laat zien dat inspiratie een belangrijke reden is voor een switch. Bijna 40 procent geeft aan te willen wisselen van baan als de nieuwe functie meer betekenis heeft, bijvoorbeeld door de werkomgeving of de bedrijfsmissie.

Daarnaast kijken zij niet alleen naar salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook naar locatie, inhoud van het werk, werk-privébalans en de samenwerking binnen teams.

Wilt u dat talent niet mislopen, beperk die online-formulieren dan tot maximaal 45 vragen.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.