Langer werken (bis)? Reken niet op jonge rekruteerders…

 

Jonge HR-professionals zijn veel meer geneigd kandidaten van ongeveer hun eigen leeftijd aan te werven. Dat is problematisch omdat deze vorm van leeftijdsdiscriminatie de kansen van oudere sollicitanten hypothekeert (en ook de plannen van beleidsmakers). Volgens een survey van de organisaties ProAge en 55/Redefined (nomen est omen) is slechts 24 procent van de HR-verantwoordelijken tussen 25 en 30 jaar oud bereid of gemotiveerd om 55-plussers binnen te halen. Vaak zitten deze jongeren op de eerste lijn voor de basisselectie van kandidaten.
Bij de HR-professionals tussen 46 en 50 was 63 procent bereid of gemotiveerd dat te doen. Dat is al veel beter, maar natuurlijk nog lang niet goed genoeg.

Volgens het onderzoek voelen 55-plussers zich buitengesloten, genegeerd en zelfs naar de uitgang gedwongen als het over hun verdere carrière gaat. Dat zou te maken kunnen hebben – zoals andere vormen van discriminatie – met onbewuste vooroordelen bij rekruteerders die de neiging zouden hebben ‘mensen zoals wij’ te zoeken en daardoor de vaardigheden van andere groepen niet (h)erkennen.

Het advies van bovengenoemde organisaties: creëer flexibele rollen die 55-plussers aanspreken, investeer in technische opleiding en nieuwe vaardigheden en werf aan op basis van ‘soft skills’, gedrag, motivatie en cultuurovereenstemming.

Zo simpel. Waarom gebeurt het te weinig?

Bron: peoplemanagement.co.uk

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.