Leger wordt weer aantrekkelijke werkgever

Werving
De werkzekerheid die aan een militaire loopbaan vast hangt, lokt kandidaten. “Maar ook ons imago als humanitaire hulporganisatie werkt wervend”, zegt kapitein-commandant Dirk Vercauteren.
Wat de Amerikaanse krant Wall Street Journal ook mag beweren, ons leger zit in de lift. Vorig jaar rekruteerde het leger in de eerste twee maanden 1.301 kandidaten, dit jaar zijn dat er al 1.903. Het gaat telkens om vacatures voor officier, onderofficier en vrijwilliger. Het leger werft via de provinciale Defensiehuizen. Vercauteren is er kwaliteitsmanager van. “Al twee jaar geven we zeer gerichte informatie aan de kandidaten. Dat verklaart een deel van het succes.” De kapitein-commandant verwijst ook naar de economische recessie. “Mensen willen werkzekerheid en die kunnen wij bieden. In het leger krijg je een contract van onbepaalde duur. Er is ook een optie voor een kortetermijncontract van zeven jaar. Maar niemand kiest daarvoor.”
Ook het loon charmeert de kandidaten. Iedereen begint in het leger als soldaat. Een soldaat, ongehuwd en met niemand ten laste, krijgt een netto beginwedde van 1.152,28 euro. Moet hij bijvoorbeeld een maand op zee, dan komt daar meteen 312,15 euro bij.
Dan is er nog het vernieuwde imago van ons leger. Vercauteren daarover: “Vorige week nog toonden de media hoe onze militairen de slachtoffers van de brand in Bergen ging helpen. Even voordien ruimden ze smurrie op de stranden. Dat doet mensen zin krijgen om bij het leger te komen.”

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.