Leidinggeven stimuleert hersenen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeLeiderschap en CoachingLoopbaanOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van de University of New South Wales. Voor het eerst konden wetenschappers aantonen dat er een duidelijk verband bestaat tussen managementexpertise en een grotere omvang van de hippocampus.

De hippocampus is het deel van het menselijke brein dat instaat voor het leren en onthouden. Op tachtigjarige leeftijd beschikken ex-managers over een opmerkelijk grotere hippocampus dan niet-managers.

Volgens Valenzuela zouden de structurele breinveranderingen bij managers verband houden met hun specifieke takenpakket. “Verantwoordelijken zijn voortdurend bezig met probleemoplossing, ze moeten vaak een beroep doen op hun korte termijngeheugen en ze moeten zich goed kunnen inleven in anderen.”

Bron: De Standaard

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.