Leidinggevenden meer tevreden over job

Dit artikel is exclusief voor leden

Dat blijkt uit een enquête van het Amerikaanse Pew Research Center. 69% van de managers beweerden tevreden te zijn met hun huidige functie tegenover slechts 48% van niet-leidinggevenden.

78% van de managers beschouwen hun job als een stap in hun carrière in plaats van gewoonweg een job. Bij de niet-leidinggevenden denkt slechts 44% zo over zijn werk. Leidinggevenden zijn dan ook minder geneigd op zoek te gaan naar een andere job. Slechts 12% van de managers kijkt uit naar ander werk. Bij de niet-leidinggevenden is dat 23%.

Leidinggevenden blijken ook gelukkiger te zijn in hun privéleven. Ze vinden dat ze een billijke verloning krijgen. Ook het hebben van kinderen vormde geen hinderpaal in hun carrière.

Toch vinden leidinggevenden en niet-leidinggevenden dezelfde jobaspecten belangrijk: aangenaam werk, werkzekerheid en voldoende tijd om te zorgen voor het gezin. Een hoog salaris en carrièremogelijkheden vinden beide groepen minder belangrijk.

Opmerkelijk is dat hoewel leidinggevende functies geassocieerd worden met een hogere tevredenheid en minder stress, slechts weinig werknemers staan te popelen om leidinggevende functies op te nemen. Slechts 39% van de respondenten die geen leidinggevende functie hadden, ambieerden zo’n functie, 43% niet.

Bron: The Washington Post

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.