Lichte verbetering op de vacaturemarkt

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB zopas bekendmaakte. In maart 2014 ontving de VDAB 21.200 vacatures. Dat is 1,9% meer dan in maart 2013, maar beduidend  minder dan de maand-op-maandtoename tijdens februari en januari (respectievelijk 20% en 14%).

Alleen het ‘gewoon circuit’ vertoont een toename (met 3,7%). ‘Werken en leren’ daalt opvallend met 17% (vanwege een daling van 142 naar 105 jobs voor instapstages) en ook het ‘tijdelijk circuit’ daalt met 6,4%.

De laatste twaalf maanden werden 234.093 jobs ontvangen, dat is 1,8% meer dan het jaar voordien. Voor de tweede maand op rij is er een toename van dit gecumuleerd aantal ontvangen vacatures in vergelijking met twaalf maanden geleden. “Dit duidt op een verdere verbetering van de vacaturemarkt”, stelt VDAB.

Het aantal vacatures in het kader van ‘werken en leren’, alhoewel vrij laag in absolute cijfers, stijgt sterk wegens het invoeren van de instapstages in januari 2013. In het tijdelijk circuit werden nog steeds bijna 6% minder vacatures ontvangen tijdens de laatste 12 maanden.

De voorbije twaalf maanden is het aantal vacatures vooral in de sectoren ‘vervaardiging van transportmiddelen’ (32%) en ‘chemie, rubber en kunststof’ (11,9%) gestegen. Het aantal vacatures in de sectoren ‘financiële diensten’ en ‘openbare besturen’ is met meer dan 20% gedaald de voorbije twaalf maanden.

Bron: VDAB

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.