LinkedIn voor HR-professionals

Als Next Dimension Media’s (NDM’s) HR-officer brengt Harding zo’n anderhalf miljoen professionals samen die netwerken in meer dan 100 groepen en subgroepen op LinkedIn. Ze is ‘community chair’ van Linked:HR, één van de vier grootste groepen op LinkedIn.

Pamela Harding geeft de volgende adviezen voor wie het maximum uit LinkedIn wil halen:

Observeer eerst. Leer de groepsrollen en –normen. Kijk welke soort discussies er gevoerd worden. Pas na goed geobserveerd te hebben, mag je overgaan tot participatie door je mening te verkondigen, vragen te stellen en een discussie te starten.

Wees consistent. Mensen kijken naar je LinkedIn-profiel, of je nu een passieve of actieve jobzoeker bent, dus laat het meetellen. Daarbij is het belangrijk dat je profielen consistent zijn over de verschillende sociale media.

Participeer. Wees niet bang om je te mengen in een discussie. Groepsdiscussies kunnen toch enkel bekeken worden door groepsleden, en lidmaatschap tot Linked:HR is enkel voor individuelen die werkzaam zijn in HR. 60% van de groepsleden bevinden zich buiten de Verenigde Staten, het is werkelijk een zeer internationale groep. Heeft u toch liever niet dat de andere groepsleden een commentaar van u kunnen lezen? Dan bestaat de mogelijkheid om een bepaalde deelnemer aan de discussie een vertrouwelijk bericht te sturen.

Kies een goede foto. In sociale media is het heel belangrijk om een degelijke foto te gebruiken, benadrukt Harding.

Update regelmatig. LinkedIn is een belangrijke tool voor HR-professionals om geschikt personeel te spotten. Toch mogen ze hun eigen carrièreverloop niet uit het oog verliezen. Hou daarom steeds je profiel en netwerk up-to-date. Plaats op je joboverzicht ook meer dan je jobtitel, zorg voor een duidelijke omschrijving en werk je profiel regelmatig bij.

En, uiteraard, buiten de bron van dit artikel: sluit u zeker ook aan bij de HR-groepen in uw omgeving. Kortom, plaats uw vragen, ‘content’ en discussies ook bij HR Square…

Bron: SHRM (shrm.org)


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.