Linkshandigen verdienen minder

Dat blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse universiteit Harvard bij 47.000 Britten en Amerikanen. Gemiddeld verdienen linkshandigen 10 tot 12 procent minder dan hun rechtshandige collega’s. Dat komt ongeveer overeen met het inkomensverschil van een jaar extra scholing.

De onderzoekers verwijzen naar leerproblemen om het verschil te verklaren. Zo is de ‘bedrading’ van de hersenen van een linkshandige anders. Daardoor hebben mensen die met hun linkerhand schrijven een grotere kans op gedragsstoornissen of leerproblemen. Het loonverschil wordt dus verklaard doordat linkshandigen minder hoogopgeleid zijn.

Linkshandig zou genetisch bepaald zijn. Als beide ouders linkshandig zijn, is de kans groter dat ze ook linkshandige kinderen hebben. Zo heeft een kind met twee rechtshandige ouders 10 procent kans om linkshandig te zijn. Een kind met één linkshandige ouder heeft 20 procent kans en met twee linkshandige ouders stijgt die kans naar een gemiddelde van 26 procent.

Bron: Het Laatste Nieuws (hln.be)


Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.