Logi-technic vernieuwt evaluatiegesprekken

Voor een bedrijf als Logi-technic, met veel gegeerde profielen in zijn rangen, is het in deze tijden van schaarste van cruciaal belang om intensief in rekrutering en retentie te investeren. HR Business Partner Lien Demerie: “Om die reden moeten alle tools, processen en contactmomenten doorheen de ‘employee journey’ steeds opnieuw duidelijk maken dat de medewerker centraal staat.” Dat geldt zeker ook voor het evaluatiesysteem, pikt Learning & Development Manager Sarah Craeymeersch in.

In plaats van zelf de evaluatie te evalueren, klopte het HR-team bij de medewerkers aan. In een eerste fase waren dat de vijftig bedienden. Die bleken best tevreden te zijn met de klassieke jaarcyclus, al wilden ze wel wat veranderen aan de inhoud en de vorm. Het vernieuwde evaluatieproces volgt een klassieke jaarlijkse cyclus, met een evaluatie op het einde van het jaar en een tussentijds gesprek voor de zomer. Maar bovenop die formele cyclus zet de onderneming ook in op informele feedback.

Voor de formele evaluatie ontwierp Logi-technic een doos, de ‘evobox’, met daarin een set kaarten met mogelijke gespreksthema’s. Het is aan de medewerker zelf de koers van het gesprek te bepalen. Na de verplichte onderwerpen krijgen de medewerkers de kans andere relevante thema’s aan te kaarten, zoals groei, work-life balance, communicatie, management of verloning.

Naast de themakaartjes bevat de doos een reeks gadgets en symbolische reminders bedoeld om het proces luchtiger te maken maar ook het belang ervan te beklemtonen. Zo is er een notitieboekje en een balpen, maar ook een paar muntjes voor ‘een frisse blik’, een spiegeltje om kritisch naar zichzelf te kijken en een ‘Ja maar’-bingo.

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, [email protected], 0471 85 70 42.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.