Loon bepaalt steeds meer het engagement

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieIncentivesLoonLoopbaanMotivatieOrganisatieRetentie en verloopStrategie
Dat blijkt uit een wereldwijde studie van consultancybedrijf Aon Hewitt bij meer dan 2500 organisaties die samen 3,8 miljoen werknemers tellen. Wereldwijd steeg de engagementsscore van 58 procent in 2011 naar 60 procent in 2012. In Europa steeg de engagementsscore met vijf procentpunten tot 57 procent.

De vijf belangrijkste factoren die het engagement van medewerkers wereldwijd bepalen, zijn carrièremogelijkheden, de reputatie van de organisatie, loon, erkenning en interne communicatie.

Vooral loon doet een opvallende opmars als engagementsfactor. In 2011 stond het nog op de zesde plaats, maar het klom in 2012 naar de derde plaats.

Volgens de onderzoekers hebben de loonbevriezingen en de lagere bonussen een steeds grotere impact op het engagement van medewerkers. Maar ook de economische crisis zorgt ervoor dat loon steeds belangrijker wordt.

Uit de studie blijkt ook dat er tussen de verschillende generaties grote verschillen zijn inzake engagement. Zo zijn babyboomers met 65 procent het meest geëngageerd en generatie Y met 55 procent het minst.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.