Loon van Britse CEO’s explosief gestegen

DiscriminatieLoonLoonkostenMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit een studie van de High Pay Commission, een onderzoekgroep naar grote salarissen. De voorbije dertig jaren zagen enkele Britse bedrijfsleiders hun inkomen met 4000 procent stijgen, terwijl de salarissen voor de middenklasse, professoren of agenten met vier werden vermenigvuldigd.

De leider van één van de honderd grootste Britse beursgenoteerde bedrijven kreeg gemiddeld 4,9 miljoen euro in 2010, tegen 175.000 euro voor een divisiegeneraal in het Britse leger. Een gemiddeld salaris in Groot-Brittannië bedraagt 30.000 euro.

De studie toont ook de kloof tussen directie en werknemers binnen grote ondernemingen. De bedrijfsleider van oliereus BP verdient 63 keer zoveel als een gemiddelde werknemer, terwijl dat in 1979 nog een factor van 16,5 was. Binnen de bank Barclays steeg die factor zelfs van 14,5 naar 75.

Volgens de onderzoekers kan de kloof tussen rijk en arm in Groot-Brittannië vergeleken worden met de situatie in sommige ontwikkelingslanden.

Bron: De Standaard

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.