Loonstijging na inflatie in 2003 tussen 1 en 3,5 procent

Loon
De werknemers in de meeste landen kunnen dit jaar rekenen op een netto loonstijging na inflatie tussen 1 en 3,5%. Dat blijkt uit een studie bij multinationale ondernemingen uit 60 landen van managementadviseur Mercer Human Resource Consulting. Voor België wordt een brutoloonstijging van 4,4% verwacht. Dat is meer dan de loonnorm.
De onlangs vastgelegde Belgische loonnorm voor 2003 en 2004 bedraagt 5,4%, te spreiden over de beide jaren. Het grootste gedeelte van deze stijging, waarin de inflatie reeds verwerkt zit, is gepland voor 2004. De verwachte inflatie voor 2003 bedraagt 1,4%, zo blijkt uit ramingen van onder meer het Internationaal Muntfonds en het Belgische Federale Planbureau. Zelfs in de veronderstelling dat de helft van de loonnorm (2,7%) in 2003 wordt gerealiseerd, blijft er na aftrek van de inflatie (1,4 procent) maar 1,3 procent over, een pak minder dan de 3 procent uit de Mercer-studie.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.