Loonsverhoging afgewezen? Wandelen of fietsen naar het werk maakt even gelukkig

Uit het onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers van de University of East Anglia, blijkt dat hoe langer mensen onderweg zijn in hun auto, hoe slechter het met hun psychologische welzijn is gesteld. Mensen die wandelen of fietsen naar het werk, blijken mentaal gezonder. Voor het onderzoek werden 18 jaar lang aan 18.000 Britten vragen gesteld over reisgedrag en welzijn.

Simpelweg 10 minuten wandelen aan het woon-werkverkeer toevoegen heeft al een grote, positieve invloed op het welzijn. En medewerkers die zich goed voelen, zijn productiever.

De onderzoekers concluderen dat de positieve psychologische effecten van actief pendelen zo significant zijn, dat met de auto naar het werk gaan pas als allerlaatste vervoermiddel overwogen zou moeten worden. De auto laten staan en te voet gaan, is altijd beter, ook al wordt de reistijd daardoor langer.

Natuurlijk zijn er veel meer zaken die een rol spelen bij het psychologisch welzijn, zoals de steun van familie, vriendschap en inkomenszekerheid. Deze factoren verklaarden in het onderzoek echter slechts gedeeltelijk het welzijn van de respondenten. Actief pendelen blijkt daarentegen wel nauw samen te hangen met ons geluksgevoel.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.