Loopbaan van 45 jaar onrealistisch door werkdruk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitJongerenLoopbaanMotivatieOrganisatieOudere werknemersUitstroom
Dat blijkt uit een peiling van Netto/De Tijd. 58 procent van de respondenten geeft aan dat een loopbaan van 45 jaar niet realistisch is door de werkdruk. De werkdruk speelt vooral de werknemers tussen 35 en 50 jaar parten (66 procent). Maar ook de helft van de min-35-jarigen maken zich zorgen over de hoge werkdruk en acht een loopbaan van 45 jaar onrealistisch.

Iets meer dan de helft van de 50 plussers (51 procent) denken dat ze het ritme waartegen ze werken wel kunnen volhouden tot aan hun pensioen. In de andere leeftijdscategorieën is er meer twijfel of men het huidige werkritme kan volhouden tot aan zijn pensioen: 61 procent van de 35 tot 50 jarigen en 57 procent van de min 35 jarigen twijfelen daar aan.

Vier op de tien jongeren vindt dat ze door de crisis harder moeten werken en dat het privéleven daaronder lijdt. 33 procent van de 35 tot 50 jarigen en 26 procent van de 50-plussers delen de mening van de jongeren.

Tot slot vindt 36 procent van de jongeren dat jonge werknemers meer moeten kunnen verdienen dan oudere als zij een grotere meerwaarde betekenen voor het bedrijf. 17 procent van de 35 tot 50 jarigen en 14 procent van de 50-plussers is het daarmee eens.

Bron: De Tijd

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.