Lunch ‘al desko’ is populair en dat is te gek

Een vijfde van de werknemers beweert dat ze te veel werk hebben om ’s middags te pauzeren voor de lunch. Zo blijkt uit een rondvraag bij 2000 Britse werknemers door een Flexioffices, een Londens immokantoor gespecialiseerd in kantoorruimtes.

Zo’n tien procent zegt tijdens de middag verder te werken om zo de indruk te geven dat ze harde werkers zijn. Zo’n acht procent neemt geen lunchpauze omdat ze ervan uitgaan dat hun leidinggevende dat ook verwacht. Een vijfde werkt voort omdat de collega’s dat ook doen. En zeven procent denkt zo promotie te kunnen krijgen.
Geen lunchpauze nemen, heeft echter een negatief effect, weten de respondenten: 23 procent klaagt geen tijd voor zichzelf te hebben, 22 procent voelt zich mentaal uitgeput, 21 procent is gestresseerd, 20 procent is ongelukkig en/of vindt dat ze te hard werken. Nog eens 18 procent zegt zich moeilijk te kunnen concentreren.
Meer dan driekwart van de respondenten (78 procent) zegt dat er geen ruimte is waar ze kunnen pauzeren ’s middags.
Niettemin moedigt meer dan de helft van de werkgevers (57 procent) zijn werknemers aan alsnog te pauzeren tijdens de middag.

Bron: HR Review

 

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.