Maakindustrie zet in op digitalisering, duurzaamheid en werkbaar werk

Meer dan 60 procent van de bedrijven geeft aan dat het vinden van digitaal talent hun grootste uitdaging blijft. Investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, zodat ze goed kunnen functioneren in een werkomgeving met allerlei nieuwe technologieën, is dan ook van cruciaal belang.

Daarnaast hebben bedrijven steeds meer oog voor het fysieke en mentale welzijn van hun medewerkers en zo veroveren bijvoorbeeld robots die zij aan zij werken met de mens hun plaats op de werkvloer. Zij nemen zwaar of repetitief werk over en maken het werk makkelijker uitvoerbaar en boeiender.

Technologische ondersteuning verhoogt inzetbaarheid

Ook technologie speelt een zeer ondersteunende rol, bijvoorbeeld ook in maatwerkbedrijven. Zo kunnen medewerkers digitale werkinstructies krijgen die van bovenaf op hun werkplek geprojecteerd worden en elke stap om een taak correct uit te voeren begeleiden. Dit komt de productiekwaliteit en tegelijk ook het werkplezier ten goede. Zo kunnen medewerkers snelelr ingezet worden, en kunnen ze een brede waaier aan taken op zich nemen.

Hoewel drang om te innoveren en digitaliseren erg groot is, blijkt uit de studie dat tot nu toe slechts een kwart van de bedrijven de voordelen inziet van samenwerkingen in ecosystemen om de uitdagingen op het vlak van digitalisering succesvol aan te gaan.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.