Maaltijdcheque is hét werknemersvoordeel bij kleine ondernemingen

Extra-legale voordelen

In 58,98% van de gevallen waarin benefits worden toegekend, gaat het om maaltijdcheques. De groepsverzekering komt op de tweede plaats (22,39%), maar daarna valt er een grote kloof. In 9,51% van de gevallen hebben de werknemers een bedrijfswagen. De hospitalisatieverzekering was goed voor 6,20% van het totaal.

Wie per fiets wil gaan werken, moet goed uitkijken bij welk bedrijf hij belandt. Slechts in 1,34% van de gevallen waar er incentives worden toegekend, krijgt hij daarvoor een vergoeding. De werkgever is niet verplicht een fietsvergoeding toe te kennen, behalve wanneer deze vergoeding sectoraal is vastgelegd. Ook aandelenopties (1,58%) zijn een zeldzaamheid geworden.

In Vlaanderen wordt meer aandacht besteed aan gezondheid dan in Wallonië of in Brussel, wat blijkt uit de ruimere verspreiding van de hospitalisatieverzekering. In Brussel denkt men dan weer meer pensioengericht. Groepsverzekeringen worden in deze regio meer toegekend.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.