Maastricht lokt Belgische stagiaires

ArbeidsmarktExtra-legale voordelenIncentivesInstroomJongerenLoonMigratieOpleidingSelectieWerving
Via jobbeurzen en krantenadvertenties worden Belgische studenten aangesproken om te solliciteren voor 50 betaalde stageplaatsen die het Maastrichtse ziekenhuis aanbiedt. “Jongeren uit Belgisch-Limburg zijn goed opgeleid en gemotiveerd. Het zijn gegeerde kandidaten voor onze betaalde opleiding verpleegkunde”, volgens opleidingsverantwoordelijke Herman Delwaque van het ziekenhuis in Maastricht. “Net zoals in België kampen wij nog altijd met een tekort aan personeel. De mogelijkheid die we in Nederland hebben om studenten een salaris aan te bieden, is uniek in Europa. Op die manier binden we de studenten in een vroeg stadium aan het ziekenhuis.”
De Katholieke Hogeschool Limburg en de Provinciale Hogeschool Limburg vrezen geen concurrentie uit Nederland voor hun opleidingstraject verpleegkunde. “Onze opleiding duurt maar drie in plaats van vier jaar in Nederland”, aldus PHL-directeur Ben Lambrechts. “Onze afgestudeerden kunnen dus een jaar eerder een volwaardige job kiezen. Bovendien moeten personen met een Nederlands diploma eerst een regularisatie aanvragen als ze hiermee in België aan de slag willen. Tot slot liggen ook de verwachtingen in Nederland hoger, want de studenten worden ingeschakeld in weekenddiensten en nachtshifts.”
Bron: NVKVV.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.